• (+30) 215.215.2222
  • info@mdcons.gr

Κατασκευή κατοικίας

Η κατασκευή ενός σπιτιού δίνει την δυνατότητα να αποτυπωθούν τα βιώματα και ερείσματα από το οικείο περιβάλλον μέσα από την δημιουργικότητα και την σύνθεση υλικών.

Έτσι το έργο γεννιέται από την επιθυμία ενός ανθρώπου και πραγματοποιείται μέσα από το δικό μας πάθος και την αφοσίωση στη δημιουργία. Το σχέδιο, ο υπολογισμός, τα υλικά, η δημιουργία -ένα κράμα από λογική και αίσθηση- αποτυπώνονται στην τελική μορφή ενός έργου, που είναι συνώνυμο με έναν νέο τρόπο ζωής, έναν νέο τρόπο επαγγελματικής αντίληψης, μια νέα καθημερινότητα ποιότητας.

Στην MD constructions & engeeniring αποτυπώνουμε την αισθητική και τη λειτουργικότητα, μέσα από τους κώδικες της τεχνικής κατάρτισης και της δημιουργικής αφοσίωσης. Κάθε μας έργο κρύβει στην εικόνα του όλα εκείνα τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που το δημιούργησαν και των ανθρώπων που το ζουν ως κομμάτι της δικής τους ζωής.

H διαδικασία κατασκευής μιας κατοικίας, φαντάζει περίπλοκη και δαιδαλώδης. Τα δεδομένα ποικίλουν ανάλογα με τον τόπο, την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις του εκάστοτε έργου, διαμορφώνοντας το βαθμό δυσκολίας του και κατ’ επέκταση τον προγραμματισμό του.

Η MD constructions & engeeniring αποφορτίζει τον ενδιαφερόμενο από το βάρος της γραφειοκρατίας και το δύσκολο έργο της κατασκευής, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών, που περιλαμβάνει:

Ανάλυση – προϋπολογισμός έργου. Δύο είναι οι πτυχές της έναρξης ενός έργου. Η πρώτη αποτελείται από το διαδικαστικό κομμάτι, όπου καθορίζεται ο προϋπολογισμός, το πρόγραμμα και η επιλογή του οικοπέδου. Η δεύτερη και πιο ενδιαφέρουσα πτυχή είναι η συλλογή και έπειτα η ανάλυση όλων εκείνων των αναγκαίων στοιχείων και χαρακτηριστικών που θα συνθέσουν το τελικό αποτέλεσμα. Τα δεδομένα αντλούνται μετά από εκτενή συζήτηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και αποτυπώνουν ξεκάθαρα τις ανάγκες τους. Κάθε σχόλιο, κάθε σκέψη είναι σημαντική ώστε η τελική σύνθεση να είναι η ιδανικότερη.

Αρχιτεκτονική Μελέτη. Είναι το σχέδιο, η αρχή του οράματος. Πάνω στις αλληλοεπιδρώσες γραμμές του συγκεντρώνονται όλες εκείνες οι μοναδικές πληροφορίες που θα συντελέσουν στη δημιουργία ενός κορυφαίου αποτελέσματος. Από τη λειτουργική και αισθητική διαμόρφωση, μέχρι την επιλογή των κατάλληλων υλικών, τα οποία θα αντικαταστήσουν το σχέδιο κατά την υλοποίησή του, όλα είναι προϊόντα της συνεχούς μελέτης και της αφοσίωσης του δημιουργού στις επιταγές ενός εξιδανικευμένου αποτελέσματος. Μετά την αποσαφήνιση των βασικών παραμέτρων έπεται η αναζήτηση αλληλεπιδράσεων και σχέσεων μεταξύ τους, οι οποίες θα οδηγήσουν στο βασικό σχεδιασμό της κατοικίας. Δημιουργείται με σχολαστικότητα και επαγγελματισμό το σύνολο των σχεδίων που αποτυπώνει την Αρχιτεκτονική του οικήματος, διαμορφώνοντας ένα αποτέλεσμα που πηγάζει από το πάθος μας για τον απόλυτο συνδυασμό Αισθητικής και Λειτουργικότητας.

Αδεια Δόμησης. Μία επίπονη αλλά προαπαιτούμενη διαδικασία είναι η έκδοση της Άδειας Δόμησης και οι συνδιαλλαγές με τους δημόσιους φορείς. Η MD constructions & engeeniring αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την εν λόγω διαδικασία, αποδεσμεύοντας τους ιδιοκτήτες από κάθε είδους επαφή με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Κατασκευή. Από τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών αναγκών έως την επιλογή των κατάλληλων υλικών μέχρι τη διαμόρφωση της τελικής μορφής ενός κτηρίου, η κατασκευή είναι ζήτημα αφοσίωσης. Η MD constructions & engeeniring εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη φροντίδα στην κατασκευή, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια, στην αλληλεπίδραση των επιλεγμένων υλικών, αλλά κυρίως στην επιλογή των κατάλληλων συνεργατών και προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στον άμεσα ενδιαφερόμενο σε όλη τη διαδρομή υλοποίησης του έργου. Η ανέγερση κάθε έργου είναι η αρχή μίας νέας πρόκλησης και η κορωνίδα της κατασκευαστικής διεργασίας. Η οργάνωση και η παρακολούθηση του εργοταξίου, η επίβλεψη καθώς και η ικανότητα επίλυσης τεχνικών προβλημάτων αποτελούν για την MD constructions & engeeniring μια ομαδική διαδικασία πλήρως χαρτογραφημένη. Η επικοινωνία με τον πελάτη και η συνεχής ανατροφοδότηση πληροφοριών μέσω περιοδικών εκθέσεων, εξασφαλίζει κάθε στιγμή την εικόνα του έργου και εγγυάται την τήρηση του προϋπολογισμού, και του χρονοδιαγράμματος.

Εσωτερικός Σχεδιασμός & Διακόσμηση. Κάθε τάση έχει τη δική της φιλοσοφία. Κάθε υλικό έχει τη δική του ταυτότητα. Γι' αυτό και η αισθητική υπόσταση είναι το κράμα της γνώσης, της εμπειρίας και της αντίληψης. Από την έμπνευση της δημιουργίας επιμέρους χώρων με μοναδική λειτουργική και αισθητική ταυτότητα, μέχρι την επίτευξη του συνολικού αποτελέσματος, η Stokas βασιζόμενη στις αισθητικές και λειτουργικές γραμμές, επιτυγχάνει να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε χώρου.

Παράδοση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό στο να δημιουργείς ένα σπίτι κάτω από μια οπτική μελέτης και εξατομίκευσης. Η δημιουργία ενός ζεστού και φιλικού χώρου προσθέτει γαλήνη και ηρεμία, πολλή περισσότερη από απ’ ότι μπορείτε να φανταστείτε. Eπιθυμία είναι μπαίνοντας στο σπίτι σας να έχετε πάντα το ανάλαφρο συναίσθημα του “ναι, είμαι στο σπίτι μου”.

Το τελευταίο βήμα της παράδοσης του έργου είναι η έγγραφη αποτύπωση της ποιότητάς του. Της σύνοψης των εγγράφων, σχεδίων, τεχνικών προδιαγραφών, φωτογραφιών, εγγυήσεων υλικών αποτελέσματα δοκιμών και ελέγχων. Αυτό το σύνολο συνθέτει τη μοναδική ταυτότητα του κτιρίου και μαρτυρά την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Η παράδοση του κλειδιού σηματοδοτεί και τυπικά, το τέλος της κοινής μας διαδρομής.

Από εδώ και στο εξής είναι η στιγμή που βρίσκεστε μπροστά όχι απλώς σε μία νέα κατοικία, αλλά σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.